«Боже Слово – це не є лише якась гарна ідея чи інформація, а передусім – творча сила», – Блаженніший Святослав
  • Втр, 22/10/2019 - 10:49

Потрібно наповнити своє життя і вчинки Божим Словом, бо воно зможе зробити нас успішними. Важливо вірити в Бога і тоді ми будемо «плідними» для добрих справ.

Ба більше, варто навчити цього інших (показати приклад), бо це найкращий «плід», який може принести людина. На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму слові до вірних у храмі Святого Йосафата (Святошино) в Києві у неділю, 20 жовтня 2019 року.

«Боже Слово завжди представляє нам Всевишнього як Бога плідності. Адже Небесний Отець є джерелом життя, Він робить  плідною кожну істоту, яку створив. А це означає, що Він дає можливість їй рости, розвиватися, дозрівати і тоді плодоносити, – зауважив Предстоятель. – Господь робить  людину плідною, зокрема її життя, справи, діла, професію, особистість. Людина працює, але Бог плодоносить, а та сила, яка запліднює людину і її зусилля, – це є Боже Слово. Адже Боже Слово – це не є лише якась гарна ідея чи інформація, а передусім – творча сила».

Глава УГКЦ розповів також про те, що нам варто робити для того, щоб наші зусилля приносили плід. «Кожен із нас слухає Боже Слово, але має завдання і місію втілити його у своєму житті. Бо сучасному світові не достатньо самої мудрості людини, досягнень її праці. Ми самі часом бачимо: так багато трудимося, а плоду – жодного; хотіли якнайкраще, а вийшло – як завжди. Часто ми, як християни (які кажемо, що ми віримо в Бога), запускаємо в наше життя «порожні сіті», без Божого Слова. Бо все те, що робить християнин, а саме: те, як і чим він живе, повинне бути засобом внесення в цей світ сили Божого Слова. Тепер світ словам не вірить, але може повірити вияву плідного і діяльного Божого Слова», – зазначив Блаженніший Святослав.

За його словами, Божа благодать допомагає нам у діяльності та супроводжує нас у житті. «Нерідко християни справді опускають руки й кажуть, що тепер нереально жити відповідно до Божих Заповідей. Натомість Боже Слово промовляє до нас: «Наповни свої вчинки Божою силою і побачиш, що плід буде. Проте слава буде не твоя, а Бога». Тому Ісус Христос каже: «Нехай ваші вчинки світять між людьми, щоб вони, побачивши ваші добрі діла, – прославляли Бога», – наголосив духовний лідер греко-католиків.