Будапешт: представлено гімн 52-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу
  • Птн, 18/06/2021 - 15:48
Кардинал Петер Ердьо, Архиєпископ Ештергома-Будапешта, представив офіційний гімн 52-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу й короткий відеоролик про цю подію.

Від 5 до 12 вересня 2021 р. в  Будапешті, столиці Угорщини, буде проходити  52-ий Міжнародний Євхаристійний Конгрес. Спочатку його планувалося провести у вересні минулого року, але через спалах пандемії було перенесено на один рік. Передбачається, що Святу Месу на завершення Євхаристійного Конгресу очолить Папа Франциск.

14 червня ц.р., під час прес-конференції в Будапешті, Кардинал Петер Ердьо, Архиєпископ Ештергома-Будапешта, представив офіційний гімн 52-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу й короткий відеоролик, який розповідає про віру трьох молодих людей з Будапешта. Це студентка медицини, що доглядає за літнім пацієнтом, рок-музикант, який, незважаючи на глузування однолітків, носить на шиї хрестик, і молодий священик, який переживає важкі моменти.

Історія цих трьох молодих людей,  що є дійовими особами відеоролика, доступного на YouTube, закінчується їх приходом до катедрального собору в Будапешті, присвяченого св. Стефанові, першому королеві країни, який в 1000 році християнізував Угорщину.

Музичним  фоном відеоролика є гімн 52-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу, що є оновленою версією оригінальної пісні, написаної для Євхаристійного Конгресу, який відбувся в Будапешті в 1938 році. Він проходив в атмосфері напруги і страху перед наближенням Другої світової війни. Тому для гімну була обрана пісня, просячи в Бога миру та єдності між народами.

На прес-конференції кардинал Петер Ердьо також представив «дванадцять послів» Євхаристійного Конгресу. Це відомі музиканти, співаки та поети, які прагнуть стати свідками Пресвятої Євхаристії.