Церква організувала чергову реабілітацію для військових
  • Втр, 15/09/2015 - 13:32

З 7 по 13 вересня у Гошівському монастирі оо. Василіан проходив курс реабілітації для воїнів АТО. У ньому взяли участь бійці із Запорізької області та добровольчого батальйону «Айдар».

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, за підтримки економічного відділу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, розробила для учасників спеціальну програму. Зокрема, кожного дня бійці мали змогу молитися на Божественній Літургії, перед чудотворним образом Гошівської Богородиці. Проводились фізично-оздоровчі заняття з тренером. Психологічну допомогу надала професійний психолог Ірина  Вишинська. Також з бійцями були присутні два духівники: о. Руслан П’яста – голова Патріаршої комісії у справах душпастирства та охорони здоров’я та о. Роман Залеський – капелан, який неодноразово побував у зоні АТО.

«Організовуючи такі заходи, даємо бійцям відчути їхню важливість і потрібність. Від нас вони повертаються знову в зону АТО, сповнені новими силами, любов’ю до батьківщини, духовно скріплені», - зазначив заступник голови  Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о. Ярослав Рохман.

Окрім духовно-психологічного розвантаження, для бійців була організована культурно-розважальна програма за участі прикарпатських виконавців Оксани Сливки та Юрія Яремчука. А на завершення тижня реабілітації, учасники побували на екскурсії вгорах, побачили стрімкі скелі Довбуша та скуштували справжнього баношу.

 «Дуже дякую о. Руслану Пясті, о. Роману Залеському, о. Ярославу Рохману та п. Ірині Вишинській, за гарний відпочинок, духовні настанови, теплі розмови, психологічну допомогу, пізнання себе, цікаві ігри та фільми, посиденькі та пісні, прогулянки та футбол і ще багато-багато всього, що запам`ятається на все життя! За нових друзів!!! Великий уклін за все, що ви робите для хлопців з АТО та їх сімей!!! До нових зустрічей!!!» - написав на своїй сторінці у facebook учасник реабілітаці Денис Безтужев – військовослужбовець із Запоріжжя.