Церква у Великобританії застерігає від підтримки процедур зміни статі
  • Чтв, 25/04/2024 - 12:31

«Ми не можемо заохочувати підтримку медичних процедур, заснованих на реконструкції, або ліків, які шкодять організму. Натомість наша мета – допомогти знову відкрити та виховати людство, створене Богом», – зазначають єпископи Англії та Уельсу. Вони опублікували пастирські роздуми про ґендер (т.зв. культурну стать), наголошуючи на вченні Церкви та зазначаючи, що супровід людей, які борються з гендерною дисфорією, є «складним, але необхідним душпастирським завданням».

У документі наголошується, що Церква приймає всіх людей у ​​своє лоно, зазначаючи, що сексуальна ідентичність людини не є «чисто культурною чи соціальною конструкцією». Це спростовує запропоновану гендерною ідеологією ідею про те, що кожна людина має «внутрішню» гендерну ідентичність, яка іноді не збігається з біологічною статтю індивіда. Єпископи наголошують, що всі ми створені на образ Божий, маємо гідність, дану нам Творцем, і наголошують, що вести людей до повноцінного життя у Христі – це процес, закорінений у правді та співчутті, пише КАІ.

«Ми не можемо заохочувати підтримку медичних процедур, заснованих на реконструкції, або ліків, які шкодять організму. Натомість наша мета полягає в тому, щоб допомогти заново відкрити та виховати людство, створене Богом. Це вимагає лагідності, поваги, терпеливості і любові, тому що першість завжди належить благодаті Христа», – пишуть єрархи. Вони зазначають, що цей душпастирський супровід вимагає обережності у виборі мови. Чутливість і бажання виявляти повагу важливі, але потрібно бути обережним, щоб протистояти спокусі прийняти мову гендерної ідеології та інших інституцій», – йдеться в повідомленні. У документі визнається, що деякі діти та молоді люди відчувають гендерну невідповідність/дисфорію. Душпастирська опіка в таких випадках повинна виходити з прийняття та визнання тіла як створеного, поваги до батьків як первинних вихователів і дотримання найкращих практик щодо принципів охорони. Наголошується, що не слід підтримувати медичні втручання у дітей.

Єпископ Девід Оуклі з Нортгемптона пояснив, що мета документу полягає в тому, щоб допомогти тим, хто працює в душпастирській опіці, розпізнати цю проблему та обережно її розглядати. «Супровід має вирішальне значення для процесу розвитку віри, і ми хочемо наголосити, що в Церкві раді кожному. Важливо, щоб ми, як учні Христа, наслідували Боже безмежне милосердя та співчуття, коли стикаємося зі труднощами життя інших. Але це має відбуватися з чітким розумінням католицького бачення людської особи та цілісного погляду на людську сексуальність», – сказав єрарх.