COMECE жалкує про рішення Європейської комісії відхилити ініціативу громадян «Один з нас»
  • Нед, 08/06/2014 - 12:29

28 травня 2014 року Європейська комісія офіційно відхилила правовий постулат громадянської ініціативи «Один з нас». Рішення пояснили відсутністю потреби підвищувати поточні етичні стандарти у витрачанні коштів ЄС.

Ґрунтуючись на етичних, правових, економічних та наукових аргументах, ініціатива «Один з нас» закликала до припинення фінансування діяльності Євросоюзу в руйнуванні людських ембріонів, особливо в галузі наукових досліджень (шляхом використання стовбурових клітин, отриманих з людських ембріонів) і в галузі співробітництва задля розвитку (шляхом прямого або непрямого фінансування абортів).

Європейська комісія не врахувала постулату найбільшої в історії ЄС групи громадян. Ініціативу «Один з нас» підтримали близько 2 мільйонів європейців з різних країн ЄС. Секретаріат COMECE жалкує про рішення відхилити її, щобільше, громадянська ініціатива є одним з ключових інструментів демократичної участі, що запроваджена для подолання розриву між законодавцями та громадянами, яких вони представляють.

Секретаріат COMECE сподівається, що через це рішення громадянське суспільство, а особливо християни, не перестануть діяти.