«Дорогами Милосердя» - одноденний науково-практичний семінар у Римі з організації та проведення літнього християнського табору
  • Пон, 18/04/2016 - 18:17

16 квітня 2016 року у місті Рим, вже вдруге, відбувся семінар “Організація та проведення літнього християнського табору “Дорогами Милосердя”. Захід було організовано з благословення Апостольського Візитатора для українців греко-католиків в Італії та Іспанії Владики Діонісія (Ляховича) та за співпраці сестри Євсевії Мудранинець, СНДМ, відповідальної у справах катехизації УГКЦ в Італії.

Своїм досвідом і практичними навиками в організації та проведенні таборів поділилися викладачі Катехитичного інституту УКУ (м. Львів) Назар Дуда і Наталія Мусій. Для участі у семінарі зібралися катехити українських парафій і волонтери громадських організацій з міст Аверса, Казерта, Помпеї, Флоренція та представники римської української парафії Св. Сергія і Вакха. В семінарі взяв участь також Пасторальний координатор для українців в Італії о.Володимир Волошин.

Цьогорічний семінар зібрав людей з різноманітним досвідом: як тих, що вже мають навики праці з організації християнських таборів, так і тих, які працюють у інших ділянках виховної роботи. Тому програма була побудована так, щоб максимально дати відповіді і можливі варіанти вирішення проблемних ситуацій, котрі можуть виникнути як на етапі організації табору, так і його проведення. Християнський табір є лабораторією християнського життя, де діти і підлітки через гру і дозвілля переживають зустріч з Богом, переймають християнські цінності, котрі практикуватимуть у своєму житті, тому такі зустрічі сприяють духовному зростанню українських громад Італії.