Дружня зустріч українських капеланів та Лицарів Колумба США у Франції
  • Нед, 22/05/2016 - 20:59

В суботу, 21 травня у місті Люрді, Франція, під час 58-го Міжнародного військового паломництва, українська військова делегація на чолі з преосвященішим владикою Михаїлом Колтуном - керівником департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства військовослужбовців та силових стуктур прийняла участь у дружній зустрічі організованій католицькою організацією Лицарі Колумба, Нью Гейвен, США. Керівник делегації висловив слова вдячності Лицарям Колумба за гуманітарну та всебічну допомогу, яку вони надають Україні, зокрема у справі реабілітації військовослужбовців - учасників АТО та підтримки родин, які мігрували у зв'язку з війною на сході країни, - повідомив на своїй сторінці у ФБ о.Степан Сус.

Цього року, за фінансової підтримки Лицарів Колумба, військовослужбовці, що були поранені в зоні АТО, могли прийняти участь у військовому паломництві до Люрду. Також значну частину військовослужбовців, учасників АТО підтримали окремі жертводавці.

В знак подяки та дружби, владика Михаїл Колтун передав головному Лицарю Колумба Карлу Андерсону пам'ятну цеглину, що пригадує про Революцію гідності. У заході прийняли також участь високопреосвященіший владика Тімоті Брогліо, головний військовий капелан збройних сил США, представники Управи Лицарів Колумба, українські військовослужбовці, що були поранені під час АТО.