Два "загублені" вірші Толкіна знайдено в школі в Абінгдон, Оксфордшер
  • Чтв, 18/02/2016 - 10:59

Два раніше неопубліковані  вірші католицького автора Толкіна було знайдено в одній зі шкіл Абінгдон, Оксфордшир.

Стівен Олівер, директор школи Богоматері у Абінгтон, знайшов вірші, коли переглядав копію старого шкільного журналу.

Один із віршів,  Людина Тінь, є  ранньою версією вірша, яку автор Володаря Перснів пізніше  опубліковав в 1962 році в своїй колекції Пригоди Тома Бомбадила. Другий, Ноель, є Різдвяним віршем, присвяченим народженню Ісуса.

Олівер знайшов вірші після того, як з ним сконтактувався американський дослідник Толкіна Уейн Гаммонд. З помітки, зробленої  самим Толкіном при  складанні списку поезії, Гаммонд знав, що Толкін опублікував два вірші в журналі під назвою Абіндон Хроніка.

Подальші дослідження показали, що це був щорічний журнал 1936 року школи Богоматері, яку  в той час провадили сестри милосердя. Гаммонд зв'язався зі школою, звідки тоді почав пошуки віршів.

"Спочатку ми не змогли знайти видання 1936 року і  направили п.Гаммонда  до архівів сестер милосердя в Лондоні," сказав Олівер.

"Коли під час підготовки до події для випускників школи, ми виявили нашу власну копію, я побачив два вірші, які  пан Гаммонд шукав. Моє хвилювання, коли я побачив їх було величезним. Я великий прихильникТолкіна  і був у захопленні віднайти  зв'язок зі школою".

Вважається, що Толкін, побожний католик, повинен був знати школу Богоматері, живучи на Норсмур-роуд в Оксфорді, коли він був професором англосаксонського університету. Під час його перебування в Оксфорді  він написав Хоббіта і Володаря Перснів.

"Ми маємо намір зробити вірші центральною частиною виставки про багату історію нашої школи, яка також має захоплюючий зв'язок з Флоренс Найтінгейл," сказав Олівер.

"Оскільки я сам є письменником, то для мене великою честю було брати участь у віднайденні цих загублених творів."