Ембріон чи особа? Вирішить Європейський суд з прав людини
  • Срд, 15/01/2014 - 10:56

Розслідування справи Аделіни Парілло проти італійської держави Європейським судом з прав людини може мати серйозні наслідки для захисту людського життя.

Жінка домагається знищення п’яти ембріонів, які були заморожені після того, як у 48-річному віці вона з чоловіком погодилася на запліднення методом in vitro.

У результаті смерті чоловіка у 2003 році Аделіна Парілло вирішила відмовитися від неорганічного запліднення, вимагаючи знищення, або передання ембріонів для наукових цілей, які були введені у стан кріоконсервації.

Італійське право у цьому питанні є невблаганне й до сьогодні забороняє нищення людських ембріонів, саме тому жінка вирішила звернутися до Європейського суду з прав людини. Італійка разом з своїми адвокатами намагається довести, що людський ембріон не є особою, з чого виникає, що вона має право розпоряджатися своїм майном.

Захисники життя у цій справі мають серйозні побоювання. Той факт, що Європейський суд з прав людини прийняв рішення детальніше розслідувати цей випадок, викликає тривогу, тому що судді Страсбурга відомі своїми проаборційними інтерпретаціями права.

Джерело: www.catholic-media.org