Фатіма: до прийняття молоді СДМ готова душпастирська програма
  • Суб, 29/07/2023 - 16:21

«Не кожен день Папа Римський відвідує нас», – сказала в інтерв’ю агентству Fides сестра Сандра Бартоломеу з португальського Згромадження Служебниць Матері Божої Фатімської. Святиня у Фатімі – одна з найбільш відвідуваних Марійних святинь у світі – готова прийняти юних учасників СДМ. Про це пише Vatican News.

«Ми отримали багато звернень від груп молодих людей з усього світу, які зацікавлені відвідати Фатімську святиню», – пояснила в інтерв’ю сестра Сандра, додавши, що з цієї причини вони організували своєрідне «молодіжне село», ​​щоб «могли прийняти їх якнайкраще».

Монахиня, котра є однією з організаторів, відповідальних за прийом молоді в санктуарії, розповіла, що це закрита територія, де можуть зупинитися всі ті, хто не має де зупинитися у Фатімі та має спальний мішок для ночівлі. За її словами, також є місце для встановлення наметів, місце для споживання їжі, туалети та душові. «Записуватись не потрібно, хто перший прийде, того й поселять», – сказала сестра.

Душпастирська пропозиція для паломників пропонує шість різних пішохідних маршрутів. Про них розповіла монахиня: «Кожна стежка має власну тему разом із запропонованою молитвою, яка супроводжує подорож. Маршрути починаються в різних храмах навколо святині. Їх довжина коливається від 5 до 12 кілометрів. Кожен може обрати маршрут для себе. Також підготовано 25-хвилинну програму різними мовами для тих, хто хоче глибше поринути у Фатімське послання».

Наприкінці інтерв’ю сестра Сандра зі Згромадження Служителів Матері Божої Фатімської зауважила: «Не щодня до нас приїжджає Папа». А також додала, що хоч молодь вже 2-3 роки готувалася до цієї зустрічі СДМ, необхідно насамперед підготувати «наші серця», бо «Бог у цій події прийде дуже особливим чином».

Нагадаємо, що в рамках Апостольської подорожі в Португалію з нагоди участі в Світовому дні молоді, Папа Франциск здійснить візит до санктуарію у Фатімі, куди він прибуде 5 серпня. Цей пункт програми було додано пізніше, оскільки Святіший Отець хоче в особливий спосіб попросити Марію зупинити війну в серці християнської Європи та всі інші війни.

Фатімську святиню також відвідає українська молодь, оскільки для неї програма СДМ розпочнеться молитвою у Фатімі 1 серпня о 10 годині місцевого часу. Натомість ті молоді люди, що залишаться вдома, зможуть брати участь завдяки трансляції на Католлицькому Телебаченні Віковічного Слова (EWTN Україна).