Глава католиків Англії просить паству надати підтримку ординаріату для католиків англіканської традиції
  • Суб, 21/09/2013 - 06:10

Глава католиків Англії і Уельсу направив в кожну з підвідомчих його юрисдикції парафій послання, просячи надати підтримку ординаріату для католиків англіканської традиції, створеному нещодавно рішенням Папи Бенедикта XVI для англікан, що перейшли в католицизм.

Лист архиєпископа Вестмінстерського Вінсента Ніколса (Vincent Nichols), який має бути зачитаним в усіх парафіях в наступну неділю, супроводжується повідомленням монсеньйора Кіта Ньютона (Keith Newton), колишнього англіканського єпископа, який перейшов в католицтво, що очолює персональний ординаріат Божої Матері Уолсінгемської.

У своєму посланні архиєпископ Ніколс заохочує віруючих католиків прочитати звернення монсеньйора Ньютона і підтримати ординаріат. У своєму власному повідомленні Ньютон каже, що керований ним ординаріат являє собою «маленький крок на шляху до зцілення однієї з найбільш руйнівних ран в нашій історії: розділення Тіла Христового - Церкви на цій землі».

Заснований Папою Римським Бенедиктом XVI в січні 2011 р. англіканський ординаріат спочатку викликав негативну реакцію і навіть деякий опір серед англійського римо-католицького духовенства.

Раніше в цьому році архиєпископ Ніколс успішно вирішив одну давню проблему, передавши лондонську церкву Успіння Божої Матері ординаріату англіканської традиції, у якого раніше не було жодної власної церкви в Англії, передає агентство CWN.

За матеріалами www.sedmitza.ru