Глава УГКЦ: «Молитва подяки має бути першим кроком у спілкуванні людини з Богом»
  • Пон, 25/05/2020 - 11:33

У другому випуску проєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ продовжив свої роздуми про молитву. На його думку, наша молитва має розпочинатися із подяки Богові за дари, які ми вже отримали: дар створення, дар спасіння та різні особисті дари. Вдячність за отримані ласки допоможе молільнику попросити про те, чого йому насправді ще потрібно.

«Подяка за створення є основним елементом молитви. Хочу спершу подякувати Богові за те, що можу це робити, за те, що живу, подякувати за те, що я є. Адже моє життя є великим знаком того, що Бог мене любить», – вважає Предстоятель УГКЦ.

Другим елементом молитви подяки, за словами Блаженнішого, є подяка за дар спасіння, подяка Богові Отцеві за дар Його єдинородного Сина. «Через воплочення Ісуса Христа, пасхальне таїнство – смерть і Воскресіння – ми, християни, є членами Його Тіла – Церкви. Тому, коли я молюся, молюся не наодинці. Моя молитва є завжди молитвою разом із Церквою», – зазначив Глава Церкви.

Подяка Богові за всі особисті дари і вислухані молитви, які ми досвідчили на собі впродовж усього життя, є третім елементом нашої молитви. На думку Блаженнішого, ми дуже часто усвідомлюємо ці дари, коли їх втрачаємо: «Коли під час пандемії ми є обмежені в можливості пересуватися, зустрічати інших людей, ми відчуваємо, що зустріч з іншою людиною і можливість бути разом є великим Божим даром для усіх нас».

«Коли навчимося дякувати Господу Богу, можемо рухатися далі, переходити на інший щабель молитви, на іншу тему розмови із нашим люблячим Богом», – резюмував духовний лідер греко-католиків.

Пригадуємо, що 16 травня 2020 року в УГКЦ стартував новий відеопроєкт «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе». У ньому Глава УГКЦ у доступний спосіб пояснює важливі християнські істини. Перші випуски проєкту присвячені молитві. Переглядати нові випуски проєкту можна щосуботи о 21:00 на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.