Глава УГКЦ відвідав в Одесі фрегат «Гетьман Сагайдачний»
  • Нед, 11/12/2016 - 17:36

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час свого пастирського візиту до Одеси відвідав фрегат «Гетьман Сагайдачний».

«Перед катедральним собором Андрія Первозванного ми відвідали наш славний фрегат «Гетьман Сагайдачний». Ми побули з нашими військовослужбовцями, які справді відмовилися від усіх принад і спокус ворога, від кращих зарплат, від вигідного життя, залишили все, аби бути вірними своїй Батьківщині і своєму народові», – відзначив Предстоятель у своєму слові до вірних у катедральному храмі Андрія Первозванного.

Блаженніший Святослав також додав, що греко-католицькі священики є духовними батьками наших героїв. Архієрей подякував о. Олександру Смеречинському, морському капелану, та всім священнослужителям Одеського екзархату за те, що духовно опікуються нашим Чорноморським флотом, моряками.

Під кінець Літургії Блаженнішому Святославу владика Михайло (Бубній), екзарх Одеський подарував «сувенірний корабель». А миряни вручили Главі Церкви капітанський кашкет, який Блаженніший Святослав одразу ж приміряв.

Департамент інформації УГКЦ