Халдейська Католицька Церква створила комітет з контролю змін християнської власності
  • Пон, 18/04/2016 - 20:23

Халдейський Патріярхат оголосив про створення спеціального комітету для контролю продажів та передач права власності на майно - будинків та земельних ділянок, що належать християнським громадянам в Багдаді. Повідомляє агенція «Fides»

Підтвердження створення нової організації прийшло від халдейского Патріярха Луї Рафаеля Сако який, згідно з місцевими джерелами, консультувався з інформаційною агенцією «Fides», яка викрила незаконне привласнення християнської власності, особливо після військової інтервенції США у 2003 року, що призвело до падіння режиму Саддама Хусейна.

Це явище, яке стало можливим завдяки співучасті корумпованих чиновників, як стверджує халдейський Патріярх, стало додатковим фактором зменшення християнської присутності в Іраку.

У заяві, опублікованій в місцевих ЗМІ після зустрічі глав програм Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, предстоятель Халдейської Католицької Церкви звернувся до тисяч християн в рівнинах Мосулу та Ніневії, які були змушені покинути свої будинки через наступ так званої Ісламської Держави (Daesh), наголосивши на необхідності захисту їхніх домівок від будь-яких спроб незаконного та неправомірного відчуження. Тому тепер їх право на повернення в свої міста та села гарантоване, як тільки північні райони Іраку звільняться від панування джихадистських бойовиків.

Вже в кінці лютого Міністерство юстиції Хайдер Замілі Іраку оголосив суворі адміністративні штрафи корумпованим державним чиновникам. які задіяні шахрайських діях щодо нерухомості християн.