Хресна Дорога вулицями Нововолинська
  • Втр, 05/04/2016 - 16:34

3 квітня 2016 р.Б., у Хрестопоклонну неділю у Нововолинську вперше відбулася Хресна Дорога вулицями міста. Молитовна хода була організована парафією Свв. Апп. Петра і Павла УГКЦ з ініціативи місіонара «Божого Милосердя» о. Леоніда Григоренка ЧНІ та пароха о. Володимира Кметя.

У спільній молитві взяли участь духовенство, члени парафіяльної спільноти й усі бажаючі. Хресна Дорога розпочалася від храму Свв. Апп. Петра і Павла та пройшла головними вулицями міста. Під час молитовної ходи вірні несли по черзі хрест, молодіжний хор супроводжував дорогу співом страсних пісень. З уст о. Леоніда лунали глибокі розважання для кожної стації, присвячені Ювілейному року Божого Милосердя. Хресна Дорога відтворює страждання Спасителя в пам’яті вірних, які моляться разом з Пресвятою Богородицею, проходячи чотирнадцять стацій та у своїх думках супроводжують Господа на Голгофу. Священики та вірні, які взяли участь у Хресній Дорозі, разом молились біля Стели пам'яті Героїв Небесної Сотні та Стели пам'яті загиблих воїнів АТО. Саме біля цих стацій учасники Хресної Дороги роздумували над постаттю Пречистої Діви Марії, як Матері нашої України, яка страждає від кровопролиття її синів, й плаче над тими, хто загинув.

Одна стація змінювалася іншою і на кожній звучали глибокі розважання та молитва, завдяки яким присутні перебували у духовних роздумах, адже кожна людина відчуває, що і вона доклала своїх зусиль та, можливо, продовжує докладати до страждань Господа. Христова Хресна Дорога надихає нас до покаяння і змушує задуматись над своїм існуванням, над нашим значенням для Бога, над нашими гріховними ранами.

Завершилася Хресна хода у храмі, де усі присутні помолилися в наміренні Святішого Отця та отримали відпуст і благословення з нагоди закінчення Святої місії.

Дякуємо Богу за отримані ласки та просимо у своїх молитвах, щоб з волі нашого Спасителя та опіки Пресвятої Богородиці проведення Хресної ходи стало доброю традицією у Нововолинську.

Повідомила Тетяна Чмух