Християн Пакистану і Судану продовжують залякувати
  • Пон, 06/07/2015 - 11:11

Чергові християни стають жертвами мусульманського закону про богохульство. У Пакистані практично в останній момент поліція не дала здійснити самосуд над християнським подружжям за те, що чоловік – Аваіс Камар ліг спати на кусок матеріалу, подарований йому перукарем, на якому були начебто написані фрагменти з Корану.

Про це «богохульство» сусіди повідомили місцевому імаму, який скликав натовп. Мусульмани налисо поголили подружжя, замалювали їхні обличчя чорним кольором і боляче побили. До самосуду і вбивства не дійшло лише тому, що на місце знущання прибула поліція. Імама тимчасово затримали за заклики до насильства, а звинувачення в оскверненні Корану на адресу християн виявились безпідставними.

У Судані від вартою утримують двох протестантських пасторів. Майкла Ята та Петера Єн Райта звинуватили у богохульстві, шпигунстві та замаху на Конституцію і публічний порядок, а за такі переступи карають смертною карою.

Організації прав людини б’ють на сполох, бо насправді їх арешт є черговою спробою залякування християнської меншості і змушенням не лише перестати звіщати Євангеліє, але і до цілковитого послуху ісламській владі в Хартумі.

У повідомленнях правозахисних організацій вказується, що закон про богохульство, який називають ще «чорним законом», є лише знаряддям зведення власних приватних рахунків, причому неодноразово навіть серед самих мусульман.