Християни Іраку написали лист до Папи
  • Нед, 08/03/2015 - 18:34

Зворушуючий лист до Папи написали християни, яким довелось стати біженцями з Іраку. У ньому вони підкреслюють, що воліють бути вигнанцями з батьківщини, ніж зректися Христа. Лист вручив Папі о.Ріфат Бадер з Йорданії. На території його парафії в Наор власне і перебувають іракські переслідувані християни.

«Нам поставили ультиматум: залишитись християнами і померти або перейти на іслам. Ми були змушені втікати з нашої землі з нашим Христом, з нашою вірою і нашими вартостями. Ми воліли вибрати вигнання і пов’язане з цим терпіння, ніж зректися віри і прикласти руки до нелюдського насильства над невинними людьми» - написали іракці Папі.

Разом з листом о.Бадер передав Франциску образ, намальований одним з біженців. На ньому зображена Свята Родина від час втечі до Єгипту, а за нею – численні мешканці Мосулу: священики, монахині, родини, вагітні жінки і малі діти. У дорозі на вигнання над втікачами чуває ангел.

8 березня йорданський священик відправляв ранкову Літургію разом з Папою у Домі Святої Марти. Сам отець розповів Папі, що отримав від іракських християн величезний урок віри: «Вони дослівно не мають нічого, єдине, що у них є – їх віра». Самі переслідувані християни самі пишуть про це до Папи: «Наша віра зараз міцніша, ніж раніше. Ми не боїмось за майбутнє, бо знаємо, що Бог є з нами».