Єпископи Франції про загрозу подальшої деградації людини
  • Птн, 03/04/2015 - 18:40

«Закон про охорону здоров'я: людській особі загрожує деградація». Повідомлення з такою назвою видав єпископат Франції у зв'язку з дебатами в парламенті щодо запропонованих поправок до закону про охорону здоров’я, що розпочалися 31 березня. В одній з них пропонується скасувати час для роздумів щодо аборту. Досі жінка, що хотіла зробити аборт, мала двічі відвідати лікаря з перервою, принаймні, один тиждень. Лікар був зобов'язаний представити їй форми державної допомоги материнству, а також можливі психологічні наслідки та наслідки для здоров’я після аборту.

«Запропонована поправка ще більше баналізує аборт», – пишуть французькі єпископи. Вони нагадують, що навіть Сімона Вейль, яка в 70-х роках минулого століття сприяла лібералізації законів про аборти у Франції, говорила: «Жодна жінка не вдається до аборту з легким серцем. Це назавжди залишиться драмою». Єпископи звертають увагу, що тут, насамперед, йдеться про ліквідацію людського життя. Аборт ніколи не буде банальним. Час для роздумів забезпечував реальну свободу вибору. Його скасування забирає можливість жінці приймати добровільне рішення про життя, яке вона носить у своєму лоні. Це робить ненароджену дитину звичайним об'єктом, яким можна вільно розпоряджатися, і позбавляє його матір засобів, щоб вона насправді користувалася свободою совісті, – йдеться у повідомленні французького єпископату.

Єпископи також критично сприймають кілька інших пропонованих поправок до Закону служби охорони здоров'я Франції. Йдеться про вилучення органів для трансплантації без згоди родичів померлого, а також про лібералізацію наркотиків і використання протизаплідних таблеток неповнолітніми дівчатками.