Європейські Комісії Справедливість і Мир визначили річну програму роботи у Римі
  • Срд, 13/03/2013 - 16:04

Впродовж трьох днів, з 8 по 10 березня 2013 року у Римі (Італія) відбулася загальна щорічна робоча зустріч європейських Комісій Справедливість і Мир. Від української сторони у робочих засіданнях брав участь заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука.

У зустрічі взяли участь тридцять двоє осіб із двадцяти чотирьох країн на чолі із президентом європейської Комісії Справедливість і Мир, єпископом Вільямом Кенні з Великої Британії та учасником робочих конференцій, єпископом Кестутісом Кевалосом із Литви.

Робота зустрічі розподілена була на три частини. Першого дня представники національних комісій представляли свою роботу за попередні шість місяців від часу останньої зустрічі. Ділилися досвідом роботи, викликами та труднощами, пов’язаними із виконанням завдань комісій. Наступного дня учасники засідань мали ряд тематичних зустрічей у малих групах. У них розглядали способи праці та співпраці, ділення досвідом роботи комісій у різних країнах, спільного вирішення та виконання окремих проблемних та актуальних соціальних завдань у світлі християнських цінностей. Третього, заключного дня, учасники зустрічі спільно ділилися та визначали головну актуальну проблематику суспільства, яка була б спільною а чи дотичною до кожної країни-учасниці, на котрій слід зосередитися усім комісіям цього року. Головна проблематика спільно визначалася пропозиціями, її вираженням, поясненнями та обґрунтуваннями щодо важливості і актуальності із подальшим спільним голосуванням і її затвердженням.

«Цього року у процесі засідань наша комісія запропонувала для обговорення та пропозиції кілька актуальних викликів та проблем у нашому суспільстві, які не менш важливі є і для інших країн Європи. Приємним було те, що саме нашу запропоновану тему «Безробіття молоді» було визначено як головну для опрацювання і подальшого формулювання у вересні цього року загальної декларації європейської комісії Справедливість і Мир до влади та суспільства. У відповідності до цієї тематики будуть також опрацьовані національними комісіями можливі практичні заходи посприяти можливими способами у вирішенні цієї складної та загальновизнаної проблеми із її не менш складними похідними. Як ініціатор даної тематики, наша комісія була включена у робочу групу по праці над даною визначеною проблематикою року спільно із комісіями із Мальти, Франції, Італії, Німеччини, Великої Британії та Уельсу» – зазначив учасник робочої зустрічі в Римі о. Олег Лука.

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир