Ірландські єпископи не дозволили відсторонити від навчання семінаристів, яких виключили через занадто консервативні погляди
  • Нед, 05/07/2015 - 09:20

Під тиском єпископів Ірландська семінарія в Мейнуті прийме знову на навчання кількох семінаристів, яких раніше попросили покинути навчання через їх «занадто консервативні» погляди.

Газета «Irish Catholic» повідомляє, що шістьох семінаристів (з всього десяти в групі) попросили взяти академвідпустку для того, щоб обдумати ще раз своє покликання. Однак троє з них повернуться на навчання в семінарії Св. Патріка після того, як єпископи не погодились з оцінюванням викладачів семінарії.

Х’ю Коннолі, ректор семінарії в Мейнуті, зазначив в коментарі газеті, що у рішенні «немає нічого незвичного». Він додав, що семінарія завжди працює з єпископами, «котрі повинні бути задіяні в пастирській формації студентів». Ректор сказав, що питання щодо шести семінаристів включало «не питання консерватизму», а питання «набрання правильного досвіду».

Як зазначає «Irish Catholic», в минулому семінаристи з Мейнута скаржились на те, що викладачі уважно стежать за тим, щоб виключати тих кандидатів до священства, які вважаються консерваторами. У 2010 році Папа Бенедикт XVI призначив апостольську візитацію для системи ірландської семінарії. Розслідування, яке очолював кардинал Тімоті Долан, показало «певну тенденцію, не домінантну, але тим не менше досить поширену серед священиків, монахів і мирян, до теологічних думок, які не відповідають вченню Вчительського Уряду Церкви».