Італійські схизматики опинились під екскомунікою
  • Втр, 07/06/2016 - 16:20

Італійська єпархія Сора-Кассіно-Аквіно-Понтекорво 5 червня цього року оголосила, що схизматична група, яка себе називає «Вселенська християнська церква Нового Єрусалиму» не має нічого спільного з Католицькою Церквою, інформує американська католицька агенція CNA. Центром цієї групи є італійське містечко Ґаллінаро. 

У повідомленні єпархії Сора-Кассіно-Аквіно-Понтекорво сказано, що дана група поширює помилкові релігійні вчення, які спотворюють біблійне вчення і знаходяться за межами об’явлених в Біблії істини. Також ця група сповідує доктрини, які є проти католицької віри, зобов’язуючи вірних не приступати до Святих Таїнств, заперечує авторитет Папи, заперечує церковну дисципліну. З цих причин група «Вселенська християнська церква Нового Єрусалиму» знаходиться під екскомунікою «latae sententiae», тобто є автоматично виключеною із видимих рамок Католицької Церкви. 

Засновником групи була італійка Джузеппіна Норчі, яка твердила, що у 1947 році їй указався маленький Ісус. На даний момент керівником сексти є зять покійної Джузеппіни Норчі Самуеле Морсія. Саме Морсія у 2015 році проголосив про створення «Вселенської християнської церкви Нового Єрусалиму». Окрім релігійної, чи радше псевдорелігійної діяльності керівництво групи займається бізнесом, пов’язаним з нерухомістю.