Капелани благословили новосформований батальйон територіальної оборони
  • Суб, 31/05/2014 - 18:26

30 травня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Яворівському полігоні, представили новосформований 3-ій батальйон територіальної оборони.

Цього дня на захід прибули гості зі Львова. Серед них: Ірина Сех - голова Львівської ОДА , генерал-лейтенант Павло Ткачук – доктор історичних наук, професор, начальник Академії сухопутних військ Збройних Сил України ім. гетьмана Петра Сагайдачного, полковник Ігор Боловицьких - військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату, Іван Стецькович – голова Яворівської РДА, офіцери та представники ЗСУ. Зокрема, побажати успіхів військовим у їхньому служінні  прибули капелани: о. Тарас Михальчук та диякон Всеволод Семененко.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання пом’янули військових, які віддали своє життя за збереження миру у нашій країні. Після привітань гостей та присяги о. Тарас благословив військових свяченою водою. Душпастир побажав мужності та кріпості у несенні служби на благо українського народу.

Завдання батальйону охорона різних військових об’єктів та ділянок державного кордону, затримка диверсійних груп та озброєних угрупувань тощо. До складу батальйону увійшли 425 осіб. Серед них чоловіки різного віку та професій. Зокрема вперше прийняло присяго на вірність народові 18 осіб, інші вже несли службу у армії.

Департамент інформації Центру військового капеланства