Кардинал Фернандес готує документ про гендерну ідеологію
  • Пон, 15/01/2024 - 14:34

Глава Дикастерії доктрини віри оголосив, що його інституція пише «дуже важливий документ на тему людської гідності», який містить «рішучу критику» аморальних тенденцій, присутніх у сучасному суспільстві.

Кардинал Віктор Мануель Фернандес, префект Ватиканської дикастерії доктрини віри, сказав іспанському інформаційному агентству EFE у п’ятницю, що новий документ охоплюватиме «не лише соціальні проблеми, але й різку критику моральних проблем, таких як операції зі зміни статі, сурогатне материнство та гендерна ідеологія».

Ця новина з’явилася через кілька днів після того, як Папа Франциск виступив проти сурогатного материнства і за його глобальну заборону. Франциск також часто критикував гендерну теорію, називаючи її «однією з найнебезпечніших ідеологічних колонізацій», яка стирає відмінності та цінність чоловіків і жінок, пише pch24.pl.

У листопаді 2022 року голландський кардинал Віллем Ейк, колишній лікар, закликав видати папську енцикліку з метою боротьби з фальшивою антропологією, що лежить в основі гендерної ідеології. «Гендерну теорію проштовхують у всіх типах організацій, і як Церква ми мало говоримо про це», — сказав він в інтерв’ю.

Кардинал Фернандес викликав обурення католицького світу публікацією відомого документу «Fiducia supplicans», що дозволяє благословляти ЛГБТ+ пари та людей у ​​неврегульованих стосунках. Завдяки цій публікації стало відомо і про суперечливе минуле аргентинського єрарха. У 1990-х роках тодішній священник Фернандес написав книги «Зціли мене своїми устами. Про мистецтво поцілунків» і містично-еротичний трактат, в якому він описав чоловічі та жіночі оргазми «Містична теологія. Духовність і чуттєвість».

Нинішній керівник Дикастерії доктрини віри дистанціювався від свого минулого, заявивши, що сьогодні не писав би подібного. У 2006 році він також опублікував наукову статтю, в якій стверджував, що використання контрацепції подружжям може мати форму морального обов'язку.

Він запевнив, що майбутній текст про «гідність людської особи» дозволить «заспокоїтися» «більшості людей, які стурбовані» його роботою.