Кардинал Ґондецкі: багато прихильників новизни думають про фактичну зміну доктрини, називаючи це зміною дисципліни Церкви
  • Пон, 19/10/2015 - 11:11

Дисциплінарні зміни, запропоновані деякими отцями Синоду щодо Причастя для розлучених є спробою протягнути зміни доктрини Церкви – про це говорить Архиєпископ Станіслав Ґондецкі, котрий бере участь у Синоді єпископів про сім'ю.

"Практично всі повторюють, що не буде ніяких доктринальних змін, але по-різному це розуміють. Бо якщо додають до цього першого блоку відповідь, що дисциплінарні зміни можливі, це означає, що практично перекреслюють також незмінність вчення. На мій погляд, не можна говорити про  відділення практики Церкви від Її доктрини, від Її вчення. Одне з іншим є нероздільне. Проте, у мене складається враження, що багато прихильників новизни думають про фактичну зміну доктрини, називаючи це зміною дисципліни Церкви. Це тривожний момент у цих роздумах, тому що гаряче наголошується: "Ми приймаємо все вчення", але відразу надходить пропозиція, котра з доктриною нічого спільного не має. Це мене сильно непокоїть, бо власне обидві сторони говорять, що не хочуть ніяких доктринальних змін. Тож  звідки з’являються практики, що суперечать вченню Церкви?".