Кардинал Краєвський: в Україні діє дуже багато волонтерів
  • Втр, 11/07/2023 - 14:20

Відвідуючи фестиваль-реколекції «Strefa Chwaly» у польському місті Стари Сонч префект дикастерії харитативного служіння кардинал Конрад Краєвський розповів про досвід добра, з яким він зустрівся в Україні під час останньої подорожі. У короткому відео він заохотив робити ще більше добра.

«Вітаю всіх тих, хто чинить добро! Я повернувся з України. Звідти, де здається, що зло вже перемагає. Однак це не так. Бо дуже багато людей, і це непересічна кількість, багато волонтерів присвячують свій час та все, що мають, тим, хто є у потребі. Будучи з ними я сказав: якщо Ти можеш зробити добро, а ми це можемо, і не робиш його, то стаєш великим грішником. Я ним не хочу бути, і не хочу щоби ви такими були. Через добро і милостиню покриваємо також наші гріхи, наші всі недосконалості. Бажаю Вам прекрасного досвіду виходу до бідних, адже це є сам Ісус. Бо Він сказав, що був без одягу, був голодний, був у в’язниці… Торкаємось Ісуса, виходячи на вулицю. Так колись сказав Папа Франциск: якщо хочеш адорувати Ісуса, вийди на вулицю, а потім повернись до храму та стань на коліна перед Пресвятими Дарами», – зазначив кардинал.

Нагадуємо, наприкінці червня кардинал Конрад Краєвський вже вшосте відвідав Україну. Цього разу він вирушив з гуманітарною допомогою на Південь України до постраждалих від підриву Каховської ГЕС.