Кардинал Сара: Бенедикт XVI мовчить, але Церкві дає дуже багато
  • Срд, 29/03/2017 - 11:53

В інтерв’ю для радіо «Notre-Dame» кардинал Роберт Сара говорив на різні теми, в т.ч. про замішання, що панує в сучасному світі.

«Перед усіма нами стоїть спокуса бути такими як Бог, стани вище від Бога. Відставити Його в бік і заявити, що ми все може робити самі», – сказав кардинал Сара. Він зауважив, що навіть віруючі люди піддаються такій спокусі, коли тлумачать Боже слово, виходячи за рамки того, що Бог сказав. «Ними керує гордість, бо вони розумні, вчені, мають хороші аргументи…», – додав префект Конгрегації у справах Божого культу. Він також зазначив, що в сучасному світі, де Бога відсунули в бік, дуже легко керувати людиною і її поглядами, повідомляє Wiara.pl.

«Сьогодні нами управляють фінансові і медійні сили. На практиці власне вони керують світом, диктують людині, що вона має робити, у що має вірити. Медія інтерпретують навіть те, що говорить Папа і чого навчає Церква. Інтерпретацією цього всього вже займаються не теологи, а ЗМІ. А ми бездумно дозволяємо, щоб нами керували. Чиняться негідні людини, звірські речі, а ми віримо, що це нормально, що власне так і треба поступати. Бо я можу розпоряджатись своїм життям, як завгодно, можу сам вирішувати коли мені померти. І сьогодні майже всі переконані, що власне так і має бути. Не хочу дитини – вбиваю її, і це нормально. І вже ніхто на це не реагує. Ми перестали бути чутливими. Нас вже не цікавить терпіння дитини, яку вбивають в лоні матері», – говорив кардинал Сара.

В інтерв’ю для радіо «Notre-Dame» кардинал говорив і про замішання, яке панує в сучасному світі. Він застеріг, що те, що хтось багато говорить, зовсім не означає що він щось собою представляє. Конструктивні слова народжуються в тиші. Правда в тому, що той, хто багато говорить, отримує розголос, його добре знають, його шанують, а той, хто мовчить, здається жебраком, але власне в такої людини можна знайти щось прекрасне. «Погляньмо на Папу-емерита Бенедикта XVI, – сказав кардинал. – Сьогодні він живе в абсолютній мовчанці, але це мовчання є глибоким джерелом, з якого випливає найглибша молитва за Церкву і весь світ. В цьому мовчанні він робить внесок в побудову світу і Церкви. Він не є жебраком, бо перебуває в тиші. Але навпаки, він дуже багато дає світові», – сказав про Бенедикта XVI префект Конгрегації у справах Божого культу.