Кардинал Таґле у Фатімі: Марія ніколи не залишить нас посеред темряви війни
  • Птн, 04/08/2023 - 14:16

З нагоди Світового дня молоді до Фатіми здійснює паломництво не лише Папа Римський, але і його співробітники. Зокрема, кардинал Луїс Антоніо Таґле відправився туди одразу після прибуття до Португалії. Він розповів, що хотів би попросити молодь ніколи не відмовлятися від мрії про мир.

Пропрефект ватиканської дикастерії євангелізації підкреслив, що молодь може зробити свій внесок у розбудову миру. Це пояснюється тим, що вони мають вплив на старші та молодші покоління і можуть допомогти їм зберегти мрію про майбутнє в гармонії та співпраці. Мир, однак, приходить як плід. «Це означає, що ми не досягнемо миру, якщо не зробимо конкретних кроків – кроків справедливості, правди, любові, пошани до гідності людської особи», – підкреслив кардинал Таґле.

Плід миру не є наслідком кількох простих змін. «Він вимагає навернення серця, зміни поглядів і пріоритетів, а молитися про це Марія просить тут, у Фатімі», – підкреслив кардинал. Вона знає, що для того, щоб зцілити глибоке коріння відсутності миру, нам потрібна благодать Святого Духа. Кардинал Таґле зазначив, що достатньо зупинитися на тому, що сталося біля підніжжя Хреста, щоб зрозуміти, наскільки великою є любов Божої Матері. Посеред такого насильства над Невинним, коли друзі зрадили Його або втекли, Марія залишилася і перебувала зі Своїм Сином. «Вона є запорукою миру, бо і вчора, і сьогодні каже нам, що ніколи не залишить людство посеред темряви війни», – наголосив кардинал Луїс Антоніо Таґле.