«Католики Бердичева – Воїнам України» - допомога сходу
  • Пон, 03/11/2014 - 12:04

Крім молитовної підтримки у зв’язку з продовженням військового конфлікту на Сході України ініціативна група парафіян Всеукраїнського Санктуарія Матері Божої Святого Скапулярія  - «Католики Бердичева – Воїнам України» організували збір коштів для допомоги українських військовослужбовцям. 

Вже двічі чоловіки бердичівської парафії, які з різних причин залишилися в тилу проводять після недільних Служб Божих збір коштів. Перший раз було зібрано 12 тисяч гривень, другий раз – 11 тисяч.

Ініціативна група кошти розподілила у трьох напрямках:  особиста допомога військовим, які були мобілізовані до війська чи є військовими у різних військових підрозділах, допомога медикаментами та фінансова допомога пораненим.

За цей час було придбано 7 комплектів термобілизни, 8 пар зимових берців, 4 теплих ковдр, а також наколінники, налокотники. Трьом пораненим  військовослужбовцям була надана матеріальна допомога. На декілька тисяч гривень було придбано медикаментів для різних підрозділів 26-ї Бердичівської артилерійської бригади.

Як розповіли парафіяни, надання допомоги буде продовжено. Вони постійно тримають зв'язок з нашими військовими, які перебувають на передовій та намагаються швидко їм допомагати.

«Ми християни маємо обов'язок свою віру втілювати у вчинках... Отже, якщо тобі відомо, чого потребує твій брат, не чекай, поки він тебе про це попросить. Не нарікаймо на когось, не чекаймо, що хтось за нас, щось зробить почнімо від себе. Допомагаймо тим, хто мерзне, недоїдає і бачить свою родину лише у сні, несучи тягар трагічного сьогодення нашої Держави, молитвою та реальною допомогою. Моліться, люди України, за тих, хто на передовій! Нехай Господь Благословляє та зберігає наших військових та їхні родини.... Вони того варті», - заохотила учасниця ініціативної групи «Католики Бердичева – Воїнам України» сестра-монахиня Антоніна Пухальська CST.

Максим Железницький