Колишній секретар Бенедикта XVI розповів подробиці його відставки
  • Чтв, 06/03/2014 - 13:49

О. Альфред Хуереб, який днями був призначений Папою Франциском генеральним секретарем новоствореного Секретаріату з економічних питань, сприймає Понтифіка як відкритого лідера. Він "як керівник дуже рішучий", - сказав священик в інтерв'ю, опублікованому 4 березня 2014р. італійським журналом "Oggi", з нагоди першої річниці вибору Франциска, яка відзначатиметься 13 березня. Папа дуже стурбований тим, щоб "помилки минулого не повторювалися не тільки під час його перебування на посаді, але і в майбутньому", - зізнався колишній особистий секретар Папи-емерита.

Про плани відставки Бенедикта XVI о. Хуереб, за його власними словами, дізнався незадовго до офіційного оголошення. "По тому, як він це сказав, стало ясно - це безповоротне рішення", - зізнався мимохідь священик, який є родом  з Мальти. "Спонтанно, я хотів сказати йому, що він повинен подумати ще раз, але я не зробив цього. Хто знає, як глибоко він це обдумав і як інтенсивно він молився за це?", - додав колишній особистий секретар.

В інтерв'ю о. Хуереб підтвердив, що перша розмова Бенедикта XVI і його новообраного наступника відбулася 13 березня 2013 р. ввечері. Він сам прийняв у Кастель Гандольфо дзвінок від Франциска і перенаправив його Бенедикту XVI. "Коли я почув, що Бенедикт XVI назвав Франциска "Ваша Святосте", у мене виникло відчуття його смирення і величі", - зізнався священик.

Того вечора, за словами о. Хуереба, Папа-емерит подякував новообраному Понтифіку за те, що він згадав його у своєму першому привітанні з лоджії базиліки св. Петра і сказав йому: "Відтепер я обіцяю мій послух і молитву".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va