Колумбія: в «сповідальному марафоні» взяли участь 350 священиків
  • Птн, 16/10/2015 - 00:07

Близько 350 католицьких священиків 6 і 7 жовтня заповнили лінії великого торгового центру в колумбійській столиці. Метою цієї незвичайної акції було дати можливість висповідатися людям, які прийшли за покупками.

Акція, що одержала назву «Конфесатон» (з'єднання слів «confecion» - сповідь і «марафон»), показала, як важливо для Церкви вийти назустріч людям, відзначає сайт Колумбійської єпископської конференції. Священики сиділи на простих пластикових стільцях, розставлених уздовж торгових алей. У кожного імпровізованого конфессіонала висів невеликий плакат із зображенням Папи Франциска і словами «пункт сповіді».

Той, хто не був готовий каятися, міг просто поговорити зі священиком на теми, які  його цікавлять.

За словами священика Ернана Поведа, «Конфесатон» став відповіддю на заклик Папи стати ближче до віруючих. Саме тому місцем проведення акції був обраний торговий центр. «Нам вдалося показати, що Милосердний Ісус ходить вулицями міст і навіть по торгових центрах», - каже священик Ернан Баес.

Як повідомила єпископська конференція, віруючі вітали незвичайну ініціативу Церкви. «Як добре, що ми зустрілися з Богом, який нас пробачив і допоміг залишити злі справи!» - cказала Лус Альба, одна з відвідувачок торгового центру, що потрапила на несподівану сповідь.

70% жителів Колумбії є католиками.