Конференція Католицьких Єпископів Білорусі (ККЄБ) оголосила неділю 23 Лютого 2014 Днем молитви за Україну
  • Суб, 22/02/2014 - 17:32

У цю молитву включаються також всі парафії Білоруської Греко-Католицької Церкви (БГКЦ), в яких вже кілька днів проходить естафета молитви за Білорусь .

Нижче подаємо текст звернення ККЄБ до віруючих:

Возлюблені у Христі Господі брати і сестри!

З великим занепокоєнням ми стежимо за тим, що відбувається останнім часом в Україні. Дана ситуація є для нас закликом до молитовної солідарності в наміренні мирного вирішення цього драматичного конфлікту.

Папа Франциск закликав до мирного вирішення конфлікту в Україні, запевнивши в своїй близькості до українського народу і молитві за жертв насильства, членів їх сімей і поранених.

За прикладом Святішого Отця звертаємося з великим проханням до всіх віруючих Католицької Церкви в Білорусі, щоб неділя, 23 лютого, стала Днем молитви та посту за Україну.

Заохочуємо, щоб у цей день у всіх храмах і каплицях нашої країни під час Святих Мес та євхаристійних богослужінь підносилася молитва за Україну, щоб усі сторони припинили будь-які акти насильства і шукали злагоди і миру.

Милосердному Богу довіряємо всіх жертв цього конфлікту, а сім'ї загиблих запевняємо в молитовній пам'яті, висловлюючи їм слова щирого співчуття.

Католицькі Єпископи Білорусі

Мінськ, 21 лютого 2014

За матеріалами http://svjazep.org/