Коптська церква спалена в Верхньому Єгипті
  • Суб, 14/05/2016 - 09:59

Коптська церква була спалена екстремістами 12 травня в верхньоєгипетському селищі Ісмаїлія (провінція Ель-Мінья), повідомляє сайт «Аль-Ахрам».

За словами керівників місцевої коптської громади, «екстремісти підпалили приміщення, яке тимчасово служить церквою». Воно використовувалося для богослужбових цілей протягом року з дозволу влади. Головний храм Ісмаїлії ще в 2009 був закритий з міркувань безпеки.

«Ми знаходимося в контакті з правоохоронним органами та робимо все можливе для запобігання зіткнень між мусульманськими і християнськими жителями села, які традиційно підтримують добрі відносини один з одним», - заявили в коптській громаді.

Після революції 2011 року, коли був повалений режим Хосні Мубарака, багато коптських церков стали об'єктами нападів і актів вандалізму з боку мусульманських екстремістів. Після повалення президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі влітку 2013 року акти насильства в Єгипті почастішали.

І хоча їх головними об'єктами стали військові і поліцейські, вранці 14 серпня 2013 по всій країні були одночасно підпалені 86 коптських храмів і монастирів. Цілий ряд антихристиянських погромів мав місце в провінції Мінья, де проживає значна коптська громада.

Починаючи з серпня 2014 року, влада Єгипту надає матеріальну допомогу у відновленні церков, спалених ісламістами.