Король Бахрейну подарував ділянку під будівництво церкви
  • Втр, 18/10/2016 - 10:49

Коптський священик Ройс Джордж, який опікується спільнотою Коптської Церкви в Бахрейні, підтвердив факт пожертви ділянки землі королем Бахрейну Хамадом ібн Іса аль-Халіфа для будівництва другої коптської церкви в королівстві, повідомило інформаційне агентство Fides.

Нову культову будівлю християнського віросповідання буде побудовано в столиці країни - Манамі. Вона стане місцем, де будуть отримувати пастирську опіку і брати участь у літургійному житті близько 1500 коптських сімей, які проживають в Бахрейні і сусідніх областях Саудівської Аравії.

Про пожертву королем земельної ділянки під церкву було оголошено після зустрічі, яка пройшла в кінці квітня між Бахрейнський монархом і Коптським патріархом Тавадросом II. Зустріч відбулася в рамках візиту короля в Єгипет.

В ході зустрічі з патріархом Коптської Церкви суверен Бахрейну підкреслив «релігійну терпимість» його королівства, раніше підданого критиці з боку міжнародних організацій за дискримінацію щодо шиїтської більшості населення.

У 2013 р. Католицька Церква отримала від короля Бахрейну ділянку загальною площею 9 тисяч квадратних метрів в муніципалітеті Авалі, де навесні 2014 року розпочалося будівництво католицького собору, присвяченого Богоматері Аравійській.