Курсанти Національної академії сухопутних військ відвідали Музей історії релігії та галереї Гарнізонного храму
  • Втр, 15/03/2016 - 11:15

У неділю, 13 березня 2016 р., курсанти Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного разом із капеланами отцем-дияконом Мироном Горбовим та піддияконом Юрієм Балухом відвідали Музей історії релігії (Пл. Музейна, 1) та галереї Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ.

У історичному музеї захисники вітчизни у супроводі екскурсовода оглянули експозиції відділів: «Релігія стародавнього світу», «Раннє християнство», «Українська Греко-Католицька Церква» і «Православ’я в Україні».

Протягом екскурсії хлопці і дівчата мали добру нагоду довідатися цікаві факти з життя та діяльності  різних релігійних спільнот та віросповідань. Також, працівники установи провели екскурсію середньовічним підземеллям музею. 

Згодом майбутні офіцери вирушили до Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна 11), де мали змогу більше довідатись про історію храму. Зокрема побували на стародавніх галереях храму, де оглянули зблизька орган XVIII ст., а також розписану шафу початку XVII ст., обклеєну математичними розв’язками та конспектами, яким уже понад 200 років.

Від імені душпастирів Центру Військового Капеланства висловлюємо вдячність дирекції закладу за можливість відвідати Музей історії релігії та проведення екскурсії для молодих захисників України.  

Довідка. Пізнавальні екскурсії для курсантів організовують душпастирі Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ. Зокрема, вони провадять релігієзнавчий гурток у Академії - щотижневі зустрічі з курсантами навчального закладу на релігійні, морально-етичні та патріотичні теми (гурток заснували душпастирі Центру у 2007 р. і опікуються ним до сьогодні).

Також капелани проводять щочетверга молитовну зустріч “Зупинка з Богом”, яка проходить у храмі св. Архистратига Михаїла, що у Академії. Під час цієї зустрічі відбувається читання Святого Письма та розважання над ним, молитва за близьких, друзів, а також мир в Україні та світі.