Маріїнський Центр в Тель-Авіві: оазис для мігрантів
  • Втр, 19/04/2016 - 22:07

Місцем, де громади мігрантів збираються разом, щоб сповідувати свою віру і брати участь в численних пастирських заходах став центр, присвячений "Богоматері Жінки Доблесті" в Тель-Авіві, що відкрив свої двері в лютому 2014 року, щоб  бути "оазисом духовного комфорту, формування та підтримки", пояснює о.Дейвід Нойхауз, SJ, координатор душпастирської опіки переселенців в Латинській Патріархії.

Як повідомлялося в замітці Латинського Патріархату Єрусалиму, Центр знаходиться в самому центрі міста біля центральної автобусної станції в Тель-Авіві і має будинок та церкву, яка також є парафією для провадження духовного, сакраментального і суспільного життя тисяч людей різних національностей. Між вечором п'ятниці  і ранком неділі тут правлять сім Мес, у яких беруть участь близько 400 віруючих. Після Меси віруючі збираються, щоб поділитися своїм повсякденним життям з друзями і членами спільноти. Є філіпінці, індійці, шрі-ланкійці, ерітрейці, ефіопи, суданці та інші: всі приходять, щоб знайти місце духовного комфорту. Центр також надає можливість одержання релігійної освіти і освіти для дітей для приготування до Таїнств.

"Центр є, перш за все, місцем, яке надає мігрантам можливості  більш гідного життя", пояснює Дейвід Нойхауз, який координує пастирську опіку мігрантами. Завдяки цій співпраці, було відкрито структури, які забезпечують денний догляд за дітьми у віці до трьох років і, з огляду браку безпеки і медичної допомоги,  - місця для розміщення одужуючих пацієнтів.

О. Майкл Ґросп є теперішнім настоятелем, і координує різні програми та пастирську діяльність: все в дусі навчання про милосердя, згідно запропонованого Папою Франциском Ювілейного Року Милосердя.