Мексиканський єпископ-емерит: Мексика є кладовищем, а уряд тільки запалює свічки за померлими
  • Суб, 30/01/2016 - 13:37

«Мексика є кладовищем, а уряд тільки запалює свічки за померлими» - так охарактеризував ситуацію, що склалася довкола прав індіанського народу Чімалапас, єпископ-емерит Артуро Лона Раєс. «Влада реагує завжди запізно – тільки тоді коли ллється кров» - відзначив Владика. Повідомляє агенція «Fides».

Йдеться про ситуацію коли на території проживанняцього індіанського народу в мексиканських штатах Чьяпас та Веракрус ведеться катастрофічна вирубка лісів і знищення екосистеми цих штатів. Від діяльності фірм, які вирубують ліси, руйнуючи тим навколишнє середовище на пряму згрожені не тільки унікальні тварини і рослини, але й люди, які проживають на цих територіях. Звернення представників Чімалапас до мексиканського Уряду, до Верховного суду країни, залишилися без відповіді, в той час як винищення лісів й далі триває.

Владики Реєс виразив протест проти такої бездіяльності мексиканської влади, яка, на думку єпископа, своєю бездіяльністю чинить злочин. Владика Раєс також підкреслив праведність боротьби Чісалапас за свою землю.