Методичний посібник для проведення «Веселих канікул»
  • Втр, 31/05/2016 - 17:55

Семінаристи пасторального центру «Еклезія» Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ створили методичний посібник для проведення літніх таборів «Веселі канікули» «Таємниця джерела милосердя».

Головною темою посібника є тема «Милосердя», що підкреслює головну тему діяльності всієї Католицької церкви, проголошену Папою Франциском. Літній табір за цією тематикою – це можливість проявити дар Божого Милосердя дітям та всім учасникам табору.

За словами св. Йоана Золотоустого, «Милосердя — воістину велика річ, це дар Господа, котрий, якщо його правильно використати, уподібнює нас до самого Бога, наскільки це взагалі можливо…»   Милосердя – запорука надії на щасливе життя людства. Милосердя – це не лише дар від Бога, а також і сам Господь, присутній поміж нами. Милосердя – це пряма протилежність до байдужості, а тому хтозна, що б сталося зі світом, який ми знаємо, якби не було цього Божого дару. 

Цей посібник не є універсальним секретом успіху проведення табору, однак вносить певні напрямні щодо того, як його провести. Запропоновані тут матеріали допоможуть гарно та весело розкрити поставлену тематику. Секретом успішного проведення табору є любов до дітей та інших аніматорів.

Матеріал катехизації сформований на основіенцикліки Папи Івана Павла ІІ «Бог, багатий милосердям», Святого Письма, Катехизму Католицької Церкви та Катехизму Української Греко-Католицької Церкви «Христос – наша Пасха». Крім того, використано інформацію про життя святого Івана Павла ІІ з книги Джорджа Вайґела «Свідок надії».

Програма посібника складається з ретельно опрацьованої катехизації, авторських пісень та сценаріїв для молоді, ігор та гуртків. Вона допоможе організаторам табору дати можливість учасникам весело і з користю провести час літніх канікул.