Молитва за Україну та її захисників разом з курсантами Академії сухопутних військ
  • Суб, 17/10/2015 - 02:43

У четвер, 15 жовтня 2015 року, у храмі св. Архистратига Михаїла, що розташований в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, відбулась молитовна зустріч із курсантами. Разом з капеланом Академії о. Андрієм Хомишиним та працівниками Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ бр. Юрієм Балухом та бр. Мирон Горбовим курсанти молились за всіх захисників України, наших поранених та полонених військових, загиблих Героїв,  а також за своїх рідних та близьких.

Такий молитовний захід відбувся в межах релігієзнавчого гуртка, організованого військовими капеланами. Важливо, що на молитві були присутні й ті курсанти, які ще до навчання в цьому виші захищали суверенітет нашої держави в зоні АТО.

Під час вчорашньої зустрічі усі учасники отримали в подарунок від душпастирів вервиці та буклети «Молитва на вервиці», які видані за сприянням Фундації Святого Миколая.

Довідка. Релігієзнавчий гурток у Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів) – щотижневі зустрічі з курсантами навчального закладу на релігійні, морально-етичні та патріотичні теми. В межах гуртка відбуваються пізнавальні екскурсії, паломництва та поїздки. Гурток заснували душпастирі Центру військового капеланства ЛА УГКЦ ще 2007 року і опікуються ним до сьогодні.

Зокрема, капелани проводять щочетверга молитовну зустріч “Зупинка з Богом”, яка проходить у храмі св. Архистратига Михаїла, що в Академії. Під час цієї зустрічі відбувається читання Святого Письма та розважання над ним, молитва за близьких, друзів, за мир в Україні та світі. А щоп’ятниці капелани проводять катехитичні зустрічі в ротах.