На Кубі влада знесла чергову євангельську церкву
  • Втр, 19/04/2016 - 21:47

На Кубі влада продовжує переслідувати євангельські церкви. 9 квітня було знесено будівлю вже четвертої з початку цього року церкви, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Mundo Cristiano.

Церква Fuertes Vientos в Лас-Тунас, незареєстрована протестантська громада, яка відноситься до Апостольського руху, стала четвертою церквою, будівля якої була знесена. Про це повідомила правозахисна організація Всесвітньої Християнської Солідарності (Christian Solidarity Worldwide, CSW).

Пресвітер розповів правозахисникам, що 9 квітня кілька сотень військових і представників влади оточили ферму, що належить члену церкви Рейні Каридад, на якій знаходилася будівля церкви. Платформа і фундамент будівлі були зруйновані бульдозером. Лавки, на яких під час служіння сиділи більше 70 членів церкви, все світло і звукообладнання, кабелі, інструменти, оцинковані листи, труби та бетономішалка (церква продовжувала будувати свою будівлю) були конфісковані. Загальна сума конфіскованого, за оцінкою пресвітера, становить близько 70 тисяч кубинських песо (близько $ 2 600 за неофіційним курсом).

Самого пресвітера перед початком руйнування будівлі церкви влада заарештувала на кілька годин, а потім відпустила. Представники держбезпеки попередили його про можливе покарання до семи років тюремного ув'язнення, якщо хтось із громади або він сам публічно розповість про знесення будівлі.

Виконавчий директор CSW Мервін Томас висловив крайнє занепокоєння, підкресливши, що це знесення будівлі було здійснено вже після історичного візиту президента США Барака Обами на острів, в ході якого обговорювалися права людини на Кубі.

"Ми ще раз закликаємо міжнародне співтовариство в терміновому порядку оприлюднити знесення церков, масові арешти пасторів і членів церков, а також загрози позбавлення волі з боку кубинського уряду", - заявив Мервін Томас. Він закликав Європейський Союз і Сполучені Штати Америки зробити тему релігійної свободи центральною темою їх діалогу з Кубою, щоб домогтися явних поліпшень в цій області.