На парафіях Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відбулися молитовні чування «24 години для Господа»
  • Чтв, 10/03/2016 - 11:37

Цими днями на парафіях Золотої Слободи, Ішкова та с. Росоховатець Козлівського деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відбулися молитовні чування «24 години для Господа». Таким чином парафіяльні священики долучаються до святкувань Ювілейного Року Божого Милосердя, проголошеного Папою Франциском.

Молитовні чування пройшли під духовним проводом о. Остапа Луціва і о. Євгена Зарудного, у них взяли участь велика кількість місцевих парафіян і гостей. Отці ще у передріздвяний час розпочали дев’ятницю до Божого Милосердя, а відтак парафіяни почергово приймають образ до своїх домівок, де спільно просять милосердя для України.

До духовних чувань були залучені парафіяльні молитовні спільноти, братства, Марійська і Вівтарна дружини, учителі і учні школи, а також молодь парафії. В програму чувань входили: Молебень до Божого Милосердя, вервиця до Божого милосердя, Хресна дорога, а також молилися молитви до Божого милосердя.

Священики також відправили Святу Літургію за мир і спокій в Україні. Вірні приступали до Тайни Покаяння.

«У такий спосіб вірні наших парафій духовно єдналися із Святійшим Отцем Франциском у спільній молитві за мир у світі, зокрема в Україні, - зазначив о. Остап Луців, - і також готувалися до благодатного часу для кожного християнина – часу Великого посту. Власне, ця молитовна практика допомогла нашим вірним глибше зрозуміти і прийняти Боже Милосердя до свого серця і наблизитися своїм життям до зустрічі із Всевишнім».

Отець Остап повідомив, що таку ініціативу здійснив на парафії Маловод та Беневи о. Андрій Первусяк.

Ініціатива «24 години для Господа» вперше проведена два роки тому і знайшла позитивне схвалення з боку Папи Франциска, який минулого року закликав всю Церкву приєднатися до неї на місцевому рівні, а також присвятив їй окрему згадку в буллі «Обличчя Милосердя» про проголошення надзвичайного Святого Року.

Цього року ініціатива «24 години для Господа» включена до календаря Святого Року та проходить під гаслом «Милосердні, як Отець», що є гаслом Ювілею Милосердя. У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії згідно декрету Архиєпископа і Митрополита Василія (Семенюка) вірних закликають долучитися до молитовних чувань «24 години для Господа».