На парафії Покрови Божої Матері с. Тарновиця вшанували живих свідків підпільної УГКЦ
  • Пон, 22/12/2014 - 11:43

21 грудня Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, Василь (Івасюк) та Екзарх Луцький Єпарх Йосафат (Говера) в с. Тарновиця на Івано-Франківщині очолили святкування 25-ого Ювілею легалізації УГКЦ.

Для такої візитації було обрано саме с. Тарновицю, яке можна сміло назвати підпільним селом Церкви, адже ж в час підпілля в помешканнях людей служились Літургії, уділялись св. Тайни, перебували на утриманні підпільні єпископи, священики…

Святочна Літургія в парафіяльному храмі Покрову Божої Матері, спогади про підпілля, яке в час проповіді озвучив Єпископ Йосафат (Говера) стало історичним поверненням в той час, а найголовніше, що у святкуваннях прийняли живі свідки того буремного часу.

В спільній молитві прийняли участь духовенство Львівської, Івано-Франківської архієпархій, Коломийсько-Чернівецької єпархії.

На завершення Літургії в знак подяки за збереження віри і переданням її наступним поколінням, за витривання у добрій Христовій вірі, за сприяння у проведенні підпільних богослужінь та утримання підпільного духовенства Митрополит Володимир Війтишин відзначив Митрополичою грамотою парафію с. Тарновицю в особі братства, сестринства та всіх парафіян.

Ієрей Юрій Трухан, прес-секретар Івано-Франківської архієпархії