На півдні Філіппін з гранатомета обстріляли протестантський храм
  • Чтв, 09/10/2014 - 17:11

У провінції Північний Котабато, на півдні Філіппін, з гранатомета обстріляли протестантський храм. Напад скоїли двоє невідомих злочинців, що під'їхали до церкви на мотоциклі. У результаті обстрілу загинули дві людини.
Останнім часом у цьому регіоні Філіппін повстанці з угрупування «Ісламські борці за свободу Бангсаморо» скоїли цілу серію атак на населені пункти та армійські підрозділи. Правоохоронні органи країни були змушені посилити заходи безпеки в провінції.

Рух ІБСБ відколовся від найбільшого на Філіппінах сепаратистського угрупування «Ісламський фронт звільнення моро» (ІФЗМ), яке понад чотири десятиліття домагалося створення самостійної ісламської держави на півдні архіпелагу. Манільська адміністрація та ІФЗМ кілька місяців тому уклали мирну угоду, за умовами якої повстанці припиняють опір в обмін на створення владою автономного району Бангсаморо на південному острові Мінданао.

Прагнення сторін нормалізувати свої взаємини не влаштувало низку радикальних командирів, які покинули ІФЗМ і створили ІБСБ, щоб продовжити опір.

За останні три з половиною десятиліття жертвами військових конфліктів на релігійному ґрунті на півдні Філіппін стали вже близько 150 тисяч осіб.