Неофіційна американська зустріч Папи
  • Чтв, 01/10/2015 - 13:34

У США Папа зустрічався з Кім Девіс, американкою-держслужбовцем, яка була заарештована за те, що відмовилась видавати ліцензії на одностатеві «вінчання». Жителька штату Кентуккі зараз умовно звільнена, але не виключено, що за свій спротив сумління вона знову потрапить за ґрати.

Про цю зустріч повідомила організація Liberty Counsel, що займається обороною Кім, та інтернет-видання "Inside the Vatican". 24 вересня у нунціатурі Вашингтону після історичного виступу Папи у Конгресів і за кілька хвилин до вильоту на Нью-Йорк Папа подякував Кім Девіс за відвагу.

«Це був надзвичайний момент» - згадувала про зустріч Кім додаючи, що притулилась до Франциска, а він додав: «Залишайся сильною». «Тоді я вибухнула плачем. Я була глибоко зворушена» - додала вона.

Франциск попросив Кім молитись за нього, а вона попросила про те саме. Разом з чоловіком Джої вони отримали від Папи вервиці, які мають намір роздати своїм родичам-католикам. Сама Кім після багатьох років не надто цнотливого життя лише 4 роки тому стала християнкою в одній з протестантських спільнот.

Кім була вражена візитом Папи: «Хто я така, щоб мати таку рідкісну нагоду? Я просто держслужбовець, яка любить Ісуса і цілим серцем прагне Йому служити». Вона додала також, що Папа у безпосередньому контакті був дуже приємним, правдиво турботливим і милим.

Офіційний Ватикан не потвердив, але і не заперечив, що Папа зустрівся з Кім Девіс. Оглядачі, на яких покликається "Washington Post", стверджують, що мовою ватиканської дипломатії це швидше означає підтвердження такого факту. Апостольська Столиця принципово не інформує про приватні зустрічі Папи.