Нові призначення в медійних структурах Святого Престолу
  • Втр, 22/12/2015 - 12:43

21 грудня 2015 року Папа Франциск призначив нового керівника Ватиканського телевізійного центру (CTV) і нового заступника глави Прес-служби Святого Престолу.

Ватиканське телебачення очолив Стефан Д'Агостіні, досі його технічний директор, відповідальний за більшу частину прямих трансляції з подій за участю Святішого Отця. З 27 червня 2015 року цю посаду обіймав о. Даріо Вігано, призначений префектом нещодавно створеного Секретаріату з комунікації Святого Престолу.

Новим заступником керівника Прес-служби Святого Престолу з 1 лютого 2016 року стане 55-річний американський медійний експерт Грег Берк. У червні 2014 року його призначили консультантом Держсекретаріату з комунікаційних стратегій. Берк є американським журналістом. Він працював як ватиканський та італійський кореспондент каналу «Fox News»; був репортером і публіцистом американського журналу «Time»; є членом католицької спільноти «Opus Dei».

19 грудня Святіший Отець призначив також 57-річного ірландського священика о. Пола Тая, досі секретаря Папської Ради із засобів масової комунікації, на посаду секретаря Папської Ради з культури і одночасно надав йому єпископську гідність.