Очільник Салезіянського Згромадження: далі допомагатимемо Україні
  • Птн, 02/06/2023 - 16:23

«Наша ідея полягає в тому, щоби й надалі допомагати Україні по-салезіянськи», – зазначив під час спілкування з журналістами отець Анхель Фернандес Артіме, Генеральний Настоятель Згромадження Салезіян святого Джованні Боско.

«Ми й далі допомагатимемо Україні», – сказав Головний Настоятель Салезіянського Згромадження о. Анхель Фернандес Артіме, спілкуючись із журналістами на полях презентації книги «Харизма присутності та надії», що відбулася наприкінці травня в Тевтонській Колегії у Ватикані. Згадана книга є підсумком подорожей, які 10-й наступник святого Джованні Боско здійснив в рамках свого служіння, відвідуючи протягом 2022-2023 років салезіянські спільноти в 136 країнах світу. Про це пише Салезіянське Агентство Новин.

Без справедливості мир неможливий

«Я повністю згідний зі Святішим Отцем в вважаю, що він дає нам у цьому багато світла та стійкості», – сказав священик, відповідаючи на прохання прокоментувати місію для пошуків шляхів до миру, яку Папа доручив кардиналові Дзуппі. «Я думаю, що в той час, коли політичні рухи та країни йдуть однією дорогою, ми повинні не переставати пропонувати ці елементи надії, шукати зустріч і діалог, де це можливо», – зауважив він, додаючи: «Без справедливості неможливо здобути мир: потрібен шлях діалогу, разом знайти спільну стежку до миру, пам’ятаючи, що немає миру без справедливості».

Підтримка тих, хто страждає від війни

Розповідаючи про діяльність в Україні, о. Анхель Фернандес Артіме зазначив, що там діють шістнадцять салезіянських структур візантійського та латинського обряду. «Ми приймаємо сім’ї, у нас до війни вже був будинок для сиріт і покинутих дітей, є школи, ораторії. Є також салезіяни, які кожного дня возять гуманітарну допомогу до лінії зіткнення. Наша ідея полягає в тому, щоби й надалі допомагати Україні по-салезіянськи», – сказав Головний Настоятель, підкресливши, що допомога надається теж і шляхом підтримки біженців. «Салезіянські доми прийняли українських біженців, які втекли від війни, в Польщі, Словаччині, в Італії, зокрема, також і в колисці згромадженя у Вальдокко», – розповів він, зауваживши, що «було дуже зворушливим рік тому вітати у домі отця Боско перших 84 біженців». Більшість з них, за його словами, вже повернулися в Україну.