«Open Doors»: в Нігерії з 2000р. вбито понад 10 000 християн
  • Пон, 07/03/2016 - 23:18

«Open Doors», християнська правозахисна організація, яка виступає від імені переслідуваних християн, опублікувала 47-сторінкову доповідь про насильство, що здійснюється по відношенню до християн в північній Нігерії, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

«Не тільки радикальний іслам, найвідомішим прикладом якого є "Боко Харам", але також і мусульманські пастухи Хауса-Фулані і північна мусульманська політична і релігійна еліта, також є факторами масштабного насильства по відношенню до християнської меншини», - йдеться в доповіді.

«Крім того, християнські спільноти, особливо в штатах, де прийнятий шаріат, а також в інших частинах північної Нігерії, виявляються перед проблемою необхідності протистояти тиску оточення, яке маргіналізує і дискримінує їх», - наголошується в інформації «Open Doors».

У доповіді повідомляється, що «як мінімум 9 000-11 500 християн було вбито», а 1.3 мільйона християн залишили свої будинки у період, починаючи з 2000р. 13 000 церков «були закриті або зруйновані повністю».