Папа Франциск знову відмовився від «ватиканського» папамобілю
  • Пон, 24/08/2015 - 16:14

Папа Франциск буде використовувати під час свого візиту в Сполучених Штатах "Jeep Wrangler" трансформований в папамобіль "на місці". Таким чином, організатори в черговий раз відмовилися від транспортування засобу пересування з Ватикану. Зараз автомобіль знаходиться на перевірці в Секретній службі США, яка несе відповідальність за особисту охорону високих державних гостей, повідомила газета "Washington Post". Подробиці переоснащення поки не відомі.

Подібна стратегія обрана не вперше. Під час нещодавнього африканського візиту Франциска організатори теж відмовилися від транспортування папамобіля з Ватикану, як це відбувалося в минулому, і вирішили використовувати його "місцевий" варіант. Папа пересувався під час паломництва на початку липня відкритому білому "Jeep". Це рішення прокоментував сам Сятіший Отець, який пояснив, що ватиканський варіант папамобілю, щільно забезпечений куленепробивним склом, відбирає у нього можливість безпосереднього контакту з людьми; він відчуває себе в ньому як у "банці від сардин».

Франциск відправиться в Сполучені Штати 22 вересня 2015 і пробуде там тиждень. Він відвідає Вашингтон, Нью-Йорк і Філадельфію. Хоча головною метою подорожі є Всесвітня зустріч сімей, під час неї буде зроблений сильний суспільно-політичний акцент: Понтифік зустрінеться з Президентом США і політичним класом країни, відвідає штаб-квартиру ООН. Під час всіх цих зустрічей він звернеться з промовами. Треба нагадати, що поїздка в США відбудеться відразу після візиту Папи на Кубу.