Папа: Мати Божа Апаресідська, благослови народ Бразилії
  • Чтв, 12/10/2023 - 17:54

У день спомину Покровительки Бразилії Апаресіди, Папа Франциск привітав бразильський народ та побажав, щоб Небесна Мати благословила мешканців цієї країни.

 «Це свято Божої Матері Апаресіди. Я ношу його в своєму серці. Я пам’ятаю це місто і Богородицю. Нехай Вона нас щедро благословить, нехай опікується вами і всім народом Бразилії. Я молюся за вас, уділяю вам благословення і прошу молитися за мене. Дякую вам», – цими словами у відеозверненні Святіший Отець привітав бразильців з нагоди свята Покровительки цієї країни, що відзначається щороку 12 жовтня.

Спомин відвідин святині Апаресіди

Від імені Синоду Папа Франциск висловив свою прихильність до Бразилії та бразильців у день їхньої Покровительки. Зокрема, Папа пригадав про свій візит до Апаресіди 10 років тому, 24 липня 2013 року, коли під час участі у Світових Днях Молоді в Ріо-де-Жанейро, він вирішив присвятити час для відвідин цього Марійського санктуарію.

Тоді, в святині Апаресіди, він відслужив Святу Месу і під час проповіді пригадав V Загальну Конференцію Єпископату Латинської Америки і Карибського басейну, що відбулася у цьому місті у травні 2007 року. Єпископ Риму тоді сказав, що «ця Конференція була великим моментом у житті Церкви». «Коли Церква шукає Христа, – наголошував він, – вона завжди йде до дому Пресвятої Матері і просить: “Покажи нам Ісуса”. Саме від Марії ми вчимося справжнього учнівства. Ось чому Церква завжди вирушає на місію слідами Марії».

Образ Апаресіди в Ватиканських садах

За 10 років понтифікату Папи Франциска згадки про Покровительку Бразилії були незліченними. 3 вересня 2016 року під час встановлення репродукції статуї Діви Марії з Апаресіди у Ватиканських садах, Святіший Отець запросив вірних молитися за «найубогіших, відкинутих, людей похилого віку, безпритульних дітей; щоб Вона охороняла відкинутих і відданих в руки різного роду експлуататорів; щоб Вона спасла свій народ через соціальну справедливість та любов'ю Ісуса Христа, Свого Сина».