Папа прийняв у Ватикані Прем’єр-міністра Португалії
  • Чтв, 28/09/2023 - 16:22
Під час візиту, що відбувся через сім тижнів після подорожі Папи в Португалію, було відзначено плідну співпрацю в її організації. Сторони також обмінялися думками щодо таких тем, як наслідки війни в Україні та міграція.

У четвер, 28 вересня 2023 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Прем’єр-міністра Португалії Антоніу Луїса Сантоса да Косту. Розмова тривала приблизно 30 хвилин і завершилася обміном подарунками.

 

Глава уряду опісля зустрівся із кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Святого Престолу, якого супроводжував архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар Святого Престолу в справах стосунків з державами й міжнародними організаціями. У повідомленні пресслужби Святого Престолу зазначається, що під час переговорів у Державному Секретаріаті було високо оцінено ефективну співпрацю в організації Світових днів молоді та візиту Святішого Отця в Португалію з 2 по 6 серпня 2023 року.

Сторони відзначили позитивний внесок Церкви в португальське суспільство в нинішньому суспільно-політичному контексті та зупинилися на деяких питаннях, що становлять спільний інтерес. У подальшому також відбувся обмін думками щодо міжнародної ситуації, з особливою увагою до наслідків війни в Україні та явища міграції.