Папа призначив нового Префекта Дикастерії доктрини віри
  • Суб, 01/07/2023 - 13:47
Наступником кардинала Луїса Ладарії стане аргентинський архиєпископ Віктор Мануель Фернандес, в минулому – декан богословського факультету та ректор Папського Католицького Університету Аргентини.

В суботу, 1 липня 2023 р., прес-служба Святого Престолу поширила повідомлення про те, що Папа Франциск складає подяку кардиналові Луїсу Франсіско Ладарії Ферреру, який завершує свій мандат на посаді Префекта Дикастерії Доктрини віри, Голови Папської Біблійної Комісії та Міжнародної Богословської Комісії. Його наступником на цих посадах Святіший Отець призначив Преосвященного Віктора Мануеля Фернандеса, дотеперішнього Архиєпископа Ла-Плати. Він приступить до виконання обов’язків з другої половини вересня.

Новий Префект Дикастерії віровчення народився 18 липня 1962 року в Аргентині, 1986 року став священиком. Здобув ліценціат з біблійного богослов’я в Папському Григоріянському Університеті в Римі, а докторат – на богословському факультеті в Буенос-Айресі. У 2008-2009 роках був деканом богословського факультету, а від 2009 по 2018 – ректором Папського Аргентинського Католицького Університету. Папа Франциск 2013 року надав йому архиєпископську гідність, а 2018 призначив Архиєпископом Ла-Плати. Від 2017 року очолював доктринальну комісію аргентинського єпископату.

Архиєпископ Луїс Франсіско Ладарія Феррер, SJ, тодішній Секретар Конгрегації віровчення, був призначений її префектом, а також очільником Папської Біблійної Комісії та Міжнародної Богословської Комісії 1 липня 2017 року, а через рік, 28 червня 2018 р., Папа Франциск ввів його до Колегії Кардиналів. У квітні цього року йому виповнилося 79 років життя.